Прахово боядисване

Висококачественото прахово боядисване се е доказало като най-ефективния метод за полагане на боя върху стоманени, метални, поцинковани, алуминиеви елементи и артикули със сходна повърхност. Неговата резултатност се корени в особено ефикасната защита против корозията на метални повърхности. Процесът по нанасяне на боята, освен това, е много лесен, напълно безвреден и гарантира възможно най-равномерно покритие на детайлите. Допълнителен плюс е страхотната защита срещу надраскване и удари, в сравнение с другите способи за боядисване.

прахово боядисване

НУЖДАЕТЕ СЕ ОТ ПРАХОВО БОЯДИСВАНЕ?

Гарантираме Ви първокласно изпълнение на всяка поръчка, независимо от сложността на детайлите. Разполагаме със специализирано и модерно оборудване. Работим с две линии за прахово боядисване, които са с размери 4000/1500/1200 мм (дължина, височина и ширина) и 6000/2200/800 мм. От вас се изисква да изберете от голямото разнообразие от цветове, с които разполагаме. Боядисваме многообразие от детайли – джанти, велосипедни рамки, алуминиева дограма, ковано желязо, различни метални конструкции, стелажи, хладилни витрини, врати и други.

ЕТАПИТЕ НА ПРАХОВОТО БОЯДИСВАНЕ ВКЛЮЧВАТ:

Предварителна подготовка на детайла, която включва измиване, почистване, обезмасляване и изсушаване. Първо се отстраняват напълно мръсотията, метални оксиди, масла, което гарантира равномерно нанасяне на праховата боя. След това следва полагането на избраната от Вас боя.

Праховата боя се нанася чрез два вида пистолети „Tribo” и “Corona” – преценяваме кой да се ползва според конкретния случай.

Изпичане – осъществява се в специализирана пещ, нагрята до много висока температура. Обикновено пещта се нагрява до 200 градуса за 10 минути, но времето за изпичане и температурата варират в зависимост от спецификациите на праховата боя и нейния производител.

Качествен контрол: със специални измервателни уреди се извършват тестове на дебелината на положеното покритие и такива за адхезия.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ПРАХОВОТО БОЯДИСВАНЕ?

Преимуществата на праховото боядисване пред останалите методи за боядисване са доказани. Процесът е изключително екологичен, защото не се използват материали, които увреждат околната среда. Освен това от значение е, че методът е много по-бърз и спестява време. Праховото боядисване гарантира изключителна устойчивост на надраскване и удар, стабилна антикорозионна защита на боядисаните детайли, икономичност и равномерно покритие.

За да се убедите в икономичността на процеса, ще добавим, че при прахово боядисване оползотворяването на боята е на 100%. При използването на течни бои този процент спада между 30% и 60%.

Още един допълнителен плюс, който дава процесът на прахово боядисване, е, че детайлите, обработени с него, не се нуждаят от защитна опаковка или друго специално покритие, тъй като праховата боя образува мощен защитен филм върху артикула.
Ето защо праховото боядисване навлиза все по-сериозно в употреба, измествайки другите конвенционални методи за боядисване на неметални и метални продукти. Приложенията му са толкова разнообразни, защитните му свойства са доказани, а ярките, красиви и устойчиви цветове на боядисаните детайли ще Ви радват задълго.